Jun 26, 2012

insan yang lemah

bismillah .

ya ALLAH , aku tahu aku banyak melakukakn dosa padaMU, pada ibubapa ku , pada kwan2 ku , pada guru2 ku . tapi mohon padamu kali ini , lindungi lah aku dari sebarang tomahan dan hinaan . Ya Allah, aku tahu aku hamba yang lemah yang tak lepas dari melakukan kesilapan . aku mohon padaMU, andai ade yang mmbuka aib ku atau kesilapan lalu ku , aku mohon padaMU agar Engkau menutup perkara itu . aku malu Ya Allah . Aku malu dengan MU, aku malu dengan kekasihMU, aku malu dgn keluargaku, aku malu dgn kawan2 ku, aku malu dgn guru-2 ku . ampunilah aku . ampunilah aku . ampunilah aku . aku mohon padamu agar Engkau tutup keaiban ku dn kesilapan ku . aku bertaubat padaMU , aku tidak mahu lagi mengulangi kesilapan yang lalu . aku benar-2 taubat padaMU . hanya padaMU tempat aku mengadu, dan memohon keampunan wahai yang MAHA PENGASIH , MAHA PENGAMPUN .

Ya Allah , aku mohon padamu , jangan la Engkau membiarkan sesiapa pon membuka keaiban ku . aku mohon padaMU ya Allah . aku tak sanggup melihat air mata ibu bapa serta ahli keluarga mengalir kerna dosa yang telah aku lakukan . Ya Allah, ibu bapa ku tidak salah dalam setiap kesalahan yang aku lakukan . aku mohon padaMU, jgn lah Engkau menghukum ibubapa ku kerna kesilpan dan dosa yang telah aku lakukan . ampun kan aku Ya Allah . ampunkan dosa kedua ibubapa ku . ampun dosa sahabat-2 ku . ampun kan dosa guru-2 ku . ampunkna dosa ahli keluargaku .

segala puji bagi Allah , tuhan sekalian alam .  selawat keatas junjungan besar nabi Muhammad saw .

amin ~

1 comment:

 1. "Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang-orang yang beriman"
  (Adz-dzariyat 51:55)

  dik, jadikan Allah sebagai teman paling rapat..
  ingat.. bila kita tunaikan hak Allah, Allah akan tunai hak kita..

  dik, jaga diri elok2... klau kita rasa takut lakukan sesuatu kerana manusia.. perasaan itu sekejap je dik.. tapi takutlah kepada Allah kerana Allah sentiasa melihat kita..

  akk ilah yakin, awak kuat.. sayang sgt tyra..

  ReplyDelete

syukran.:)